Table of Contents
Hopelijk stimuleert het je om op een andere manier naar SEO webteksten te kijken. Toch willen we je waarschuwen om niet te hard van stapel te lopen en niet te vergeten waar het allemaal om draait: om de lezer. Schrijf te allen tijde met de bezoeker in je achterhoofd en staar je niet blind op keyword percentages en houterig klinkende zoekwoord combinaties.
Je kunt immers wel een hele lading bezoekers trekken omdat je tekst volstaat met een bepaald zoekwoord, maar als er sprake is van een slechte leesbaarheid, dan zal er alsnog afscheid worden genomen. Wat dat betreft verschilt SEO tekstschrijven niet zo heel veel van tekstschrijven: je wilt dat de tekst wordt gewaardeerd.
MEER WETEN? Meer weten over hoe geoptimaliseerde SEO teksten een boost kunnen betekenen voor jouw website? Neem dan contact op met ons team. We vertellen je er graag meer ove .
Hoger komen in Google door te adverteren (SEA) Adverteren in Google is dé manier om direct bovenaan in de zoekresultaten te staan. Zoekmachine adverteren wordt ook wel SEA genoemd, wat staat voor Search Engine Advertising. De kracht van adverteren in Google wordt door steeds meer bedrijven ontdekt. Het grote voordeel van het adverteren in Google ten opzichte van het optimaliseren van je website voor de organische posities, is dat je veel sneller resultaat bereikt.
Het grote nadeel is natuurlijk wel dat je betaalt voor het verkeer wat je krijgt via je advertenties. Daarom kiezen veel bedrijven liever voor zoekmachine optimalisatie, of een combinatie van beide kanalen. Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie (SEO) Zoekmachine optimalisatie (in het kort SEO, wat staat voor het Engelse ‘Search Engine Optimization’), is gericht op het verhogen van je positie in Google en het verbeteren van je vindbaarheid.
Maar hoe kom je nu hoger in Google? Hier spelen heel veel factoren een rol in. Bovendien is het algoritme dat Google gebruikt ‘geheim’. Toch weten we door ‘trial and error’ inmiddels vrij goed wat wel en geen invloed heeft op je positie in de zoekresultaten van Google. De drie pijlers van SEO In het kort hangt je positie in Google samen met drie factoren, die we de pijlers van SEO noemen: De content op je website De techniek (code) van je website De autoriteit van je website 1.
En in zekere zin is dat ook zo. Als je in Google zoekt naar iets, wil Google je een zo relevant en goed mogelijk resultaat tonen. De relevantie van de zoekresultaten bepaalt Google aan de hand van je content, oftewel de teksten en afbeeldingen op je pagina. Heb je een uitgebreid en interessant artikel geschreven over een specifiek onderwerp? Dan vergroot dat je kansen enorm op ook op dit onderwerp te scoren.
De techniek (code) van je website Voordat Google de relevantie van je pagina’s kan bekijken is het belangrijk dat de techniek van je website op orde is. Als Google je pagina’s niet kan bezoeken vanwege een technische fout, zal je nooit hoger in Google komen, ook al is je content nog zo goed.
3. De autoriteit van je website Naast de techniek en de content kijkt Google ook naar de autoriteit van je website. Is je website erg populair op het web? Dan is de kans groter dat je goed zal scoren. De populariteit / autoriteit bepaalt Google aan de hand van links.
Krijg je veel stemmen van relevante websites die zelf ook een hoge autoriteit hebben? Dan vergroot dit je kansen op een hoge positie enorm (linkbuilding duitsland). 1. Bepaal je zoekwoorden Binnen Google draait alles om zoekwoorden en relevante content. Het doel van Google is om jouw te helpen vinden wat je zoekt.
Het is dan ook de taak van Google om webpagina’s te laten zien met pumps in die specifieke maat. Een pagina met algemene damesschoenen voldoet in dat geval namelijk niet aan jouw zoekopdracht. Hoe bepaalt Google dan of een pagina relevant is aan de zoekopdracht? Simpel: Aan de hand van je content.
Om duidelijk te maken aan Google voor welke zoekwoorden jouw pagina interessant is, is het belangrijk om de betreffende woorden te verwerken op je pagina. Heb je dus een pagina met diverse pumps in maat 38? Dan is het ook belangrijk om dat in je tekst duidelijk te maken. Dit kun je doen door de zoekwoorden waarop je gevonden wil worden (zoals de term ‘pumps in maat 38’) te verwerken in je teksten, koppen, subkoppen en allerlei andere zogenaamde ‘on-page’ factoren waar Google naar kijkt voor het bepalen van het onderwerp van je pagina.
Toch zien we vaak dat ondernemers en bedrijven belangrijke zoekwoorden over het hoofd zien. Daarom is het slim om via handige tools zoals Ubersuggest of de Keyword Planner van Google Ads, inzichtelijk te maken welke zoekwoorden gebruikt worden door je doelgroep. Door juist je website voor díe zoekwoorden te optimaliseren, kun je meer bezoekers naar je website trekken.
2. Stel landingspagina’s op Wil je je website optimaliseren voor een bepaald onderwerp of een bepaald zoekwoord? Stel hier dan zogeheten landingspagina’s voor op! Dit zijn pagina’s die geoptimaliseerd voor één of enkele zoekwoorden waarop je gevonden wil worden. De woorden die je verwerkt op je pagina haal je uit het zoekwoordonderzoek.
Zorg ervoor dat de informatie die je geeft op je pagina zó goed is dat Google simpelweg niet om je heen kan. Dat vergroot de kans dat jij zult ranken op het betreffende onderwerp enorm. Uit onderzoek is al vaak gebleken dat diepgaande content over een onderwerp beter scoort, dan en korte tekst met weinig diepgang.
Vergelijkbaar met de pagina die je nu leest over SEO. De kans is groot dat een uitgebreide pagina met allerlei tips en tricks voor SEO zoals deze veel beter scoort dan een korte pagina met weinig diepgang. Ook een een duideijke call to action is belangrijk. Hiermee leidt je de bezoeker naar het gewenste doel binnen je pagina of website.
3. Schrijf unieke content Wil je goed gevonden worden in Google? Voorkom dan dat je je teksten kopieert van andere websites. Het kopiëren van content wordt ook wel duplicate content genoemd (linkbuilding hoe doe je dat). Google heeft dit snel door en de originele schrijver van de content zal (over het algemeen) getoond worden in de zoekresultaten.
Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je pagina’s via meerdere URL’s te bereiken zijn. Zeker binnen webshops kan dit vaak het geval zijn (wat is het belang van linkbuilding). Heb je het idee dat je te maken hebt met duplicate content binnen je website? Schakel dan een SEO specialist in om dit samen met je op te lossen.
Schrijf uitnodigende pagina titels en meta beschrijvingen De zoekresultaten in Google bestaan altijd uit drie onderdelen: de titel van de pagina, de url van de pagina en een korte beschrijving van de pagina. Wat er bij jouw zoekresultaat getoond wordt, kun je beinvloeden door het gebruik van een pagina titel en meta description.
Ik raad je altijd aan om de titel en meta description zo uitnodigend mogelijk te schrijven. Hiermee kun je je namelijk onderscheiden tussen andere zoekresultaten en een uitnodigend resultaat vergroot de kans dat iemand op jouw zoekresultaat klikt. Verder is de pagina titel ook een belangrijk element waar Google naar kijkt om te bepalen wat het onderwerp van een bepaalde pagina is.
5. Linkbuilding: vergroot je autoriteit Naast de content van je pagina is ook de autoriteit van je website een belangrijke ranking factor voor Google. De autoriteit bepaalt Google aan de hand van linkjes die je krijgt vanaf externe websites naar jouw website. Je kunt links als het ware zien als ‘stemmen’ voor je website.
Tegenwoordig kijkt Google echter niet alleen naar het aantal backlinks, maar ook naar de kwaliteit van de links (wat is interne linkbuilding). Krijg je links van websites die zelf een hoger autoriteit hebben, zoals bijvoorbeeld nieuwswebsites als of nos. nl? Dan is de kans groot dat dit hele waardevolle links zijn voor je website die impact zullen hebben op je vindbaarheid.
Het is slim om twee zaken bij het leggen van links in je achterhoofd te houden. Zorg er enerzijds voor dat je links krijgt van relevante websites en zorg er anderzijds voor dat het natuurlijk oogt voor Google. Wanneer je heel veel links krijgt van buiten je branche of wanneer je alleen maar links krijgt van startpagina’s, zal Google snel doorhebben dat je linkjes legt om het algoritme te beïnvloeden Interne links zijn hyperlinks binnen een website.
Behalve actief bezig zijn met linkbuilding (externe links), is het ook van essentieel belang om een goede interne linkstructuur te hebben, omdat het zorgt voor een betere ranking in Google. link building strategy. Dit heeft twee redenen. Bij een goede interne linkstructuur kun je op elke pagina doorklikken naar een of meer andere pagina’s binnen jouw website.
Hierdoor stijgt de gebruiksvriendelijkheid van je website en dat is weer positief voor je positie in Google. Behalve voor de gebruiksvriendelijkheid van je website is een goede interne linkstructuur ook goed voor de vindbaarheid van je webpagina’s. Niet alleen is het navigeren door jouw website op die manier gemakkelijk voor bezoekers, maar ook voor Google zelf.
Bovendien geven interne links ook de inkomende ‘linkwaarde’ door, zodat je dieper gelegen pagina’s ook hoger in Google komen. Ook de uitstraling van je website is een belangrijk onderdeel voor de gebruiksvriendelijkheid. Bezoekers zullen een professionele en overzichtelijke website sneller vertrouwen dan een onoverzichtelijke website vol met spelfouten of met een ouderwetse uitstraling.
Dit soort UX (user experience) signalen weegt Google tegenwoordig ook mee in het algoritme en hebben dus impact op op jouw rankings. De mobiele versie van een website is tegenwoordig nóg belangrijker dan de desktop versie. Google hecht hier namelijk meer waarde aan en daarom is het belangrijk dat je als eerste een mobiele website ontwerpt en optimaliseert, voordat je dit doet met de desktop versie.
Wat is de betekenis van SEO – voluit Search Engine Optimization of genoemd? Wat wordt bedoeld met SEO marketing? In dit artikel leggen we het uit. Bovendien gaan we dieper in op de vraag: Hoe krijg ik dankzij SEO meer websitebezoekers en klanten? We sluiten af met een serie nuttige zoekmachineoptimalisatie tips.
En wel zo dat Google en bezoekers jouw website makkelijk kunnen vinden. Feitelijk betekent het: je webpagina hoog laten scoren in Google voor relevante zoekwoorden. Hiervoor moet jouw website zowel technisch als inhoudelijk van een zeer hoog niveau zijn. Hoe beter je het doet op beide fronten, hoe hoger je scoort met je zoekwoorden.
Je gaat in jouw voor de copywriting van jouw website zorgen dat de veelgebruikte woorden ook door jou worden gebruikt. Want dit zijn de woorden die jouw bezoekers ingeven in Google, wanneer ze zoeken naar jouw diensten of producten. Breng je digital marketing in topvorm. Leer je bedrijf kennen vanuit een marketing-oogpunt.
Zoekmachine optimalisatie wordt een kunst genoemd, omdat het geen exacte wetenschap is. Google gebruikt meer dan 200 factoren om een website(pagina) te beoordelen op dat zoekwoord. Maar slechts een fractie van deze 200 factoren is gekend. Al deze factoren vormen samen het algoritme. Dat heeft maar één doel: de meest kwalitatieve resultaten tonen op de eerste pagina.
Dus als je (hoog) op de eerste pagina van Google wilt staan, dan moet de inhoud van wat jij aan te bieden hebt, heel goed zijn. Beter dan wat degenen aanbieden, die nu op de hoogste positie staan. Als je op de eerste natuurlijke positie staat (organisch, dus niet via advertenties), dan krijg jij rond 25% van alle clicks.
Je hebt er dus alle baat bij om bij de vijf eerste resultaten te staan. Het ontbreken van advertenties voor een zoekterm verhoogt de click through rate (CTR). Dit is het percentage van personen die ook effectief doorklikken. Hoe meer advertenties, hoe lager de CTR voor natuurlijke zoekresultaten. De meest recente metingen over de impact van rangschikking (positie) in Google op click trough rate vind je .
Table of Contents
Latest Posts
De SEO Vindbaarheid Van Je Website Vergroten? - Textmetrics
Waarom Is Seo Belangrijk
All Categories
Navigation
Latest Posts
De SEO Vindbaarheid Van Je Website Vergroten? - Textmetrics
Waarom Is Seo Belangrijk